Jaarlijks reikt de gemeente Medemblik de Duurzaam Ondernemen Award uit; dé prijs voor de Medemblikse ondernemer die duurzaamheid de hoofdrol in zijn/haar bedrijf laat spelen. Dit jaar staat de award in het teken van duurzaam verbouwen en renoveren van woningen en bedrijfspanden. De focus ligt daarbij op (her)gebruik van materialen en niet op technische installaties.

De inschrijving is inmiddels geopend, en op 19 november zal –op de dag van de ondernemer- de winnaar bekend worden gemaakt. Naast een officiële titel en een award mag deze ondernemer zich profileren als ‘Medembliks meest duurzame ondernemer 2021’.

Ondernemers met een bedrijf in de gemeente Medemblik die zich aangesproken voelen zijn van harte welkom om zich uiterlijk 1 oktober 2021 aan te melden. Stuur daarvoor een e-mail met naam, telefoonnummer en bedrijfsnaam naar duurzaam@medemblik.nl en geef antwoord op de volgende vragen:

  1. Welk(e) project(en) op het gebied van duurzaam verbouwen heeft u in 2020 of 2021 afgerond?
  2. Waar bestond de verduurzaming uit? (denk aan materiaalkeuze, energiebesparende maatregelen, circulaire sloop en afvoeren, hergebruik materialen).
  3. Welke advies geeft u de inwoners van Medemblik mee bij het duurzaam verbouwen van hun woning of bedrijfspand?

De vakjury kiest genomineerden op basis van de antwoorden op bovenstaande vragen. Aanvullend bewijs als een plan van aanpak en foto’s kunnen doorslaggevend zijn, en zijn daarom erg welkom. NB: Awardwinnaars van vorige jaren zijn uitgesloten van deelname.