Voor de zomer ontvingen alle bewoners van gemeente Medemblik een brief over de route naar een aardgasvrije gemeente. In deze brief noemden we de zeven wijken waar we kansen zien om van het aardgas af te gaan. Wijken die al goed geïsoleerd zijn of waar een bestaande warmtebron in de buurt is. We noemen dit kanswijken.

In de kanswijken gaan we samen met bewoners op zoek naar nieuwe manieren om huizen en gebouwen te verwarmen, te douchen en te koken. Voordat we in deze wijken aan de slag gaan, willen we eerst het gesprek aangaan met de bewoners. Want een aardgasvrije wijk maken we samen!

Denk mee over het aardgasvrij maken van uw wijk
Woont u in een kanswijkDan zijn we erg benieuwd naar uw mening en voorkeuren bij aardgasvrij wonen. Wat vindt u belangrijk? Zet u zich in voor een samenwerking om tot het beste resultaat te komen? Vul de enquête in door hier te klikken.

U kunt uw mening geven van 7 september tot en met 26 september. Doe mee en maak kans op een infrarood energiescan van uw huis!

Vult u de enquête liever in op papier? Vraag dan een exemplaar aan via duurzaam@medemblik.nl of bel 0229 856 000.

Eind oktober en begin november organiseren we wijkgesprekken in de kanswijken. We gebruiken de antwoorden uit de enquête om deze wijkgesprekken goed voor te bereiden.

Wilt u weten of u in een kanswijk woont? Kijk dan op www.duurzaammedemblik.nl/warmte