Toegegeven, met de situatie rondom covid-19 is het isoleren van je woning misschien niet het eerste waar men aan denkt bij het aanbreken van de herfst. Anderzijds hebben Nederlanders nog niet eerder zo veel tijd thuis doorgebracht, dus waarom juist niet nu? Duurzaam Medemblik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goed geïsoleerde woning is. Bovendien sorteer je met een goed geïsoleerde woning ook direct voor op aardgasvrij wonen, inclusief de bijbehorende subsidie.

Allereerst is er de vraag die veel huiseigenaren zich vlak voor het stookseizoen stelt: ‘Wil ik mijn huis (beter) isoleren?’. Wie denk dat daar het zwaartepunt zit, komt van een koude kermis thuis. Want isoleren kost geld. Een logische vraag na willen isoleren is daarom kunnen isoleren. Duurzaam Medemblik wil, mag en kan niet in uw portemonnee kijken, dus ook die vraag is voor u.

Maar stel dat je inmiddels zo ver bent dat je het wilt en kunt, hoe ga je dan het beste te werk? Met legio aan adviezen, R-waardes, isolatiebedrijven, technieken en innovaties kun je compleet ondergesneeuwd raken. En dat is pas fijn nadat je huis goed geïsoleerd is.

Hier reikt Duurzaam Medemblik een warme hand aan (en zijn de laatste maanden erg zeldzaam). Een route naar een goed geïsoleerde woning in vijf stappen:

  1. Ben zover dat je wilt investeren in het (nog beter) isoleren van je huis.
  2. Ga naar het onafhankelijk Duurzaam Bouwloket van de gemeente Medemblik, en kom erachter welk soort isolatie voor jouw woning het meest geschikt is.
  3. Nodig via het Duurzaam Bouwloket erkende installateurs uit.
  4. Vergelijk
  5. Kies voor de installateur met het beste aanbod.

Natuurlijk zijn er genoeg gelikte en gelikete video’s te vinden van modelgezinnen die hun keurig opgeruimde woning laten isoleren door een fluitende vakman. Maar gaat het echt zo? Speciaal voor Medemblik vonden we een Westfries bereid om zijn eigen route naar warme voeten te laten vastleggen op beeld. Bekijk het hier, raak geïnspireerd en stippel een eigen route uit.

Iedereen in Medemblik woont binnen dertig jaar aardgasvrij. Inwoners die hun huis nu al aardgasvrij maken krijgen daarvoor subsidie. Een stappenplan naar een aardgasvrije woning vind je op www.wijdoenwat.nl. Technische vragen over aardgasvrij wonen stel je bij het Duurzaam Bouwloket