In de landelijke Week van de Circulaire Economie (1 t/m 5 februari) organiseert regio Westfriesland in samenwerking met gemeente Alkmaar een serie informerende en inspirerende livestreams over circulair ondernemen. Ondernemers en experts gaan in deze livestreams met elkaar in gesprek. Ondernemers vertellen welke circulaire stappen zij hebben gezet en hoe zij die rendabel maken. Want de circulaire economie is niet alleen noodzakelijk vanuit milieuoogpunt, het biedt ook kansen. Kortom, ben je benieuwd wat circulair denken en doen voor jouw bedrijf kan betekenen en wil je mee gaan draaien in de circulaire economie? Kijk dan naar en chat mee in de livestreams.

Waarom circulair?

Grondstoffen dreigen op te raken. Dus moeten we er zuinig op zijn en ze steeds opnieuw – circulair – gebruiken. Als regio Westfriesland werken we samen met de provincie aan de doelstelling om de verspilling van grondstoffen in onze economie te verminderen en in 2030 50% van het afvalmateriaal terug te brengen naar oorspronkelijke grondstoffen. Zo komen deze stoffen weer beschikbaar voor ondernemers en voor de productie van nieuwe goederen. In 2050 wil Nederland circulair zijn.

De livestreams vinden elke werkdag in de middag plaats. Bekijk hieronder het programma. Ga voor meer informatie en links naar de livestreams naar www.circulairwestfriesland.nl. De Westfriese Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Duurzaam Ondernemend West-Friesland. De livestreams worden mogelijk gemaakt door de gemeenten Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Alkmaar, West-Friese Bedrijven Groep (WBG), Rabobank West-Friesland, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Omgevingsdienst NHN.

Ma 1.2 12.00u Ondernemers produceren circulair energie: Een businesscase die werkt!
Ma 1.2 14.00u Duurzaam groeien: Tips & tools voor circulair ondernemen
Di 2.2 12.00u Circulair boert goed!
Wo 3.2 12.00u Masterclass Circulair Inkopen: Inkoopinzichten van insiders
Wo 3.2 14.00u Circulair Textiel: Ondernemers pak je kans in deze keten!
Do 4.2 12.00u Circulair Geld verdienen; deze ondernemer doet het!
Vr 5.2 12.00u Circulair Renoveren & Ontwikkelen: Het pionieren voorbij