Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt, en daarmee dus ook in gemeente Medemblik. Daarom zijn er binnen de gemeente inmiddels zo’n 70 openbare laadpunten waar elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. De stad Medemblik is hierbij koploper met 22 openbare laadpunten. Bij het kiezen voor een locatie van de palen wordt rekening gehouden met plekken waar veel verkeer langs komt. Daardoor vallen de palen makkelijker op en zijn ze goed bereikbaar.

Locaties
Heb je een (nieuw) elektrisch voertuig en wil je weten waar je die kunt opladen? Kijk dan op https://laadkaart.mrae.nl voor het dichtstbijzijnde laadpunt. Ook kun je hier zien welke nieuwe laadpalen er gepland zijn.

Nieuwe paal?

Als er geen laadpaal binnen 300 meter vanaf je woning is, kun je op https://laadpaal.mrae.nl/ ook een verzoek indienen voor een nieuwe paal. Alleen verzoeken voor openbare locaties worden in behandeling genomen, elektrische rijders met een eigen oprit kunnen zelf een laadpaal aanleggen. Houd bij het aanvragen van een nieuwe (openbare) laadpaal rekening met een doorlooptijd van ongeveer zes maanden.