Alle provincies in Nederland hebben op dit moment te maken met krapte op het elektriciteitsnet. Ook in de regio Westfriesland omschrijft netbeheerder Liander enkele knelpunten op het stroomnetwerk.

Wat merk ik hier als inwoner van?
Bij het afnemen van stroom ondervinden inwoners van Medemblik vooralsnog geen problemen. Nieuwe aansluitingen op het stroomnetwerk voor particulieren zijn nog steeds mogelijk. Bij het terugleveren van stroom uit zonnepanelen kunnen wel problemen ontstaan. Dit is erg afhankelijk van de totale hoeveelheid teruggeleverde stroom in een straat of wijk. Met deze online tool ontdekt u of er terugleverproblemen zijn op uw adres.

Wanneer zijn de problemen opgelost?
Liander werkt in Westfriesland hard aan het verzwaren van het stroomnetwerk. De komende jaren staan een reeks uitbreidingen gepland. Met deze online tool ziet u welke werkzaamheden er op uw adres zijn gepland. 

Waar kan ik terecht met vragen of (gratis) advies?
Vragen over krapte op het elektriciteitsnet voor uw adres stelt u aan netbeheerder Liander. Praktische informatie over energie opwekken en terugleveren vindt u hier, inclusief antwoorden op veelgestelde vragen. Inwoners uit Westfriesland die willen weten wat krapte op het stroomnet betekent voor het verduurzamen van hun huishouden kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Ondernemers uit Westfriesland nemen contact op met het Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland.