Wel of geen windmolens? Wel of niet een auto delen of biologischer eten? De sleutel tot een duurzame en schone toekomst ligt bij jongeren en de keuzes die zij willen maken. Maar hoe groen denken en doen Westfriese jongeren eigenlijk? Dat willen we in kaart brengen via een enquête, als aanloop naar de Jongerenklimaattop Westfriesland.

Het grotendeels over hun toekomst, maar voorlopig doen jongeren nauwelijks mee in alle discussies over duurzaamheid. Dat willen we in Westfriesland anders aanpakken. Op 3 november organiseren de Westfriese gemeenten gezamenlijk de Jongerenklimaattop Westfriesland. Jongeren van 15 tot en met 25 jaar gaan in gesprek met bestuurders over wat zij van hun gemeenten verwachten aan duurzame acties en initiatieven en wat gemeenten van hen kunnen verwachten.

Om de stem van jongeren luid en duidelijk te laten klinken, sturen we vooraf een enquête uit. Ben je tussen de 15 en 25 jaar, woon je in Westfriesland en ben je begaan met een schone en duurzame regio, vul deze enquête dan in. Gebruik hiervoor deze link: https://www.survio.com/survey/d/Jongerenklimaattop.

Jouw bijdrage bepaalt mede wat de belangrijkste ‘topics’ zijn op de klimaattop. En natuurlijk ben je ook van harte welkom op 3 november. Wil je op de hoogte blijven van actuele informatie? Volg ons op Instagram ‘Westfriesjongerenklimaattop’.