Woensdagavond 8 december heeft Zonnecoöperatie West-Friesland een presentatie gegeven over hun nieuwe initiatief ‘Samen Slim Rijden Wognum’ in de vergadering van de Dorpsraad Wognum. Na de plaatsing van elektrische deelauto’s in Hoogkarspel hopen zij ook in Wognum deelauto’s voor de buurt te kunnen realiseren. De Zonnecoöperatie maakt zich zo sterk voor een duurzame wereld waarin iedereen watt doet.

In de online vergadering van de dorpsraad klonk veel enthousiasme van de aanwezigen en de publieke tribune. De ambitie is om in het voorjaar 2022 te starten in het centrum (Lange Regel ) en vervolgens uit te breiden naar andere locaties in Oost (Jacob Kwastlaan) en Noord (Stolphoevelaan ) en Zuid (Kamgras). De uitbreiding is afhankelijk van de belangstelling in deze drie gebieden.

Laat van je horen en vul de interessepeiling in
Zonnecoöperatie West-Friesland onderzoekt op dit moment samen met de Dorpsraad en OnzeAuto of er interesse is voor het delen van elektrische auto’s in Wognum. Als u ook interesse heeft, kunt u vrijblijvend de interessepeiling invullen. Deze kost maar 3 minuten. Je vindt de peiling en meer informatie op www.onzeauto.com/samenslimrijden/wognum.

Hoe werkt autodelen?
Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar kun je ook nog eens elektrisch rijden. Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd thuis stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde auto’s. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee open en sluit je de auto en maak je reserveringen. En je kunt zelfs een weekend weg of op vakantie met een deelauto.

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je doet al mee met een intro-abonnement vanaf nul euro per maand. Wie regelmatig gebruikt maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere variabele kosten. Huisgenoten kunnen meedelen voor €5 per maand en profiteren van de uur- en kilometertarieven van de hoofdgebruiker. De eerste 20 autodelers in Wognum ontvangen een Vroege Vogel Bonus. Dit tegoed kun je gebruiken voor de uren en kilometers die je rijdt.

Samen Slim Rijden West-Friesland in Wognum en Hoogkarspel is een samenwerking tussen Zonnecoöperatie West-Friesland en OnzeAuto. Op de foto Duurzaamheidswethouder Harry Nederpelt. De gemeente en Dorpsraad ondersteunen het initiatief van harte.