Jaarlijks reikt Duurzaam Medemblik een prijs uit aan de meest duurzame ondernemer uit de gemeente. Dat is een ondernemer die duurzaamheid als hoeksteen van zijn of haar bedrijf heeft opgenomen. Het thema wisselt jaarlijks en eerder werden al een duurzame cateraar, een circulaire luierkoningin en een aanjager van een duurzamer bedrijventerrein beloond met de award. Dit jaar is Duurzaam Medemblik benieuwd welke rol duurzaamheid (nog) heeft in tijden van ondernemen tijdens corona.

Duurzaam ondernemen tijdens corona
De coronacrisis dwingt ons om op een andere manier met elkaar om te gaan, op een andere manier te werken en dus ook op een andere manier te ondernemen. En in veel gedwongen veranderingen zit ruimte om van de nood een deugd te maken, ook als het om duurzaam ondernemen gaat. Daar heb je dan wel een vastberaden ondernemer met een duurzaam hart voor nodig. En dat komt goed uit, want dat is precies waar we jaarlijks naar op zoek zijn.

Thema 2020
De duurzaam ondernemen award 2020 wordt uitgereikt aan de Medemblikse ondernemer die de coronacrisis heeft aangegrepen om duurzaam of nóg duurzamer te gaan ondernemen. Ben jij zo’n ondernemer, dan horen we graag van je. En omdat bescheidenheid en duurzaamheid vaak dicht bij elkaar liggen mag je natuurlijk ook iemand anders opgeven waarvan jij vindt dat hij of zij deze prijs verdient.

Spelregels
Aanmelden voor nominatie is eenvoudig. Stuur een e-mail naar duurzaam@medemblik.nl en geef antwoord op deze 3 vragen:

  1. Welke impact heeft Corona op het duurzaam ondernemen van jouw bedrijf?
  2. Wat heb je nu juist duurzaam aangepakt?
  3. Hoe heb je dat gedaan?

Tip: Houd er rekening mee dat de antwoorden voor de juryleden te volgen zijn. Bewijs meesturen is altijd goed. Denk aan een voorstel, plan van aanpak, foto’s, of een filmpje. Awardwinnaars van eerdere jaren zijn uitgesloten van deelname.

Planning
Aanmelden kan tot uiterlijk acht oktober. Daarna buigt een driekoppige vakjury zich over de inzendingen en kiest een winnaar. De award wordt op 20 november – de dag van de ondernemer- aan de winnaar uitgereikt. Wij zorgen voor een fotograaf.