Veel woningeigenaren investeren momenteel in het verduurzamen van hun woning. Om de drempel hiertoe te verlagen organiseert de gemeente vaak gezamenlijke inkoopacties voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie.

Bij deze acties wordt samengewerkt met goed bekende, lokale installateurs, zoals aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. Ook worden bewoners geholpen met het aanvragen van bijbehorende subsidies en de teruggave van de btw. Op deze manier krijgen inwoners een goed en vrijblijvend advies over verduurzamen in hun specifieke woonsituatie.

Advies
Toch zijn niet alle inkoopacties gelijk. Sommige organisaties maken offertes op basis van gemiddelde en/of landelijke gegevens, en komen niet eerst langs om de specifieke woonsituatie te bekijken. Duurzaam Medemblik adviseert om bij het opvragen van een offerte altijd een installateur langs te laten komen. Zo krijg je een beeld van de werkzaamheden die nodig zijn, en weet de installateur precies waar hij op moet letten.

Inkoopacties
Momenteel lopen er twee gezamenlijke inkoopacties in Medemblik voor zonnepanelen en isolatie. Vrijblijvend aanmelden voor deze acties kan nog tot 15 maart 2022. Liever eerst een advies over welke maatregel het beste bij je woonsituatie past? Meld je dan eerst aan voor een webinar.