Je woning verduurzamen? Ja, graag! Maar je hebt er simpelweg het inkomen niet voor. Daar is nu een oplossing voor. Met de rentevrije lening van het Nationaal Warmtefonds wordt een duurzame woning voor iedere huiseigenaar bereikbaar.

Verduurzaming van de woning zorgt voor lagere energiekosten. Alleen, voordat je kunt profiteren, moet je eerst investeren. Voor mensen met een kleinere portemonnee is die drempel per 1 november een stuk lager geworden. Vanaf die datum betalen huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar geen rente, als ze een Energiebespaarlening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds.

Een regeling voor twee jaar
Het is een van de maatregelen om huiseigenaren verder te stimuleren om thuis energiebesparende maatregelen te nemen. Met deze lening betaal je gedurende de hele looptijd geen rente ongeacht ontwikkelingen op de kapitaalmarkt.

Het Rijk is van plan om de regeling twee jaar in stand te houden. Daarna wordt beoordeeld of hij langer nodig is. Het Nationaal Warmtefonds komt binnenkort met meer maatregelen om verantwoord lenen voor woningverduurzaming mogelijk te maken voor huiseigenaren met weinig leenruimte.

Kijk op Verduurzaming voor iedereen – Warmtefonds voor meer informatie.