Voorbeelden van duurzame warmte in Medemblik

Elk jaar krijgen we geld terug

“Zonnepanelen, bodemwarmtepomp en lage temperatuur-verwarming. Elk jaar krijgen we geld terug met onze bodemwarmtepomp. Sinds oktober 2020 is onze woning energieneutraal. Zelf hebben we veel duurzame voorzieningen aangelegd. Wij doen dit voor onze kleinkinderen.”

Lees hier ons verhaal.

Erik en Erie Huisman uit Wognum

Op een bewolkte dag leveren de zonnepanelen op het noorden net zoveel op als op het zuiden

Alle beetjes helpen het klimaat, vindt Sjaak Hendriks (62) uit Wervershoof. Daarom heeft hij serieus (reken)werk gemaakt van het verduurzamen van zijn huis (bouwjaar 1994). ‘Sinds ik zonnepanelen heb, krijg ik aan het eind van het jaar geld terug. Dat ik verdien met het opwekken van energie is leuk, maar voor mij niet de belangrijkste reden om mijn huis te verduurzamen. Ik wil binnen mijn mogelijkheden bijdragen een positieve invloed uitoefenen op het klimaat. Het lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat. Maar als iedereen een kleine stap doet, kunnen we met zijn allen heel veel.

Lees hier mijn verhaal.

Sjaak Hendriks uit Wervershoof

Waar moet je aan denken als je je huis wilt isoleren? Duurzaam Medemblik ging op bezoek bij een Westfries die zijn vloer liet isoleren.

Stefan uit Medemblik

“We hebben besloten om ons huis zo op te knappen dat het pensioenwaardig wordt. Daar hoort energieneutraal wonen ook bij.”

Theo van Lieshout uit Wognum

Onze energierekening is nog maar zeven tientjes in de maand

Ton Berkel (73) woont samen met zijn vrouw in het voormalige gemeentehuis van Andijk. Op de bovenste verdieping hebben zij een appartement van 130 vierkante meter. Tijdens de bouw kozen zij direct voor duurzame installaties. Dat scheelt een hoop energieverbruik

Lees hier ons verhaal.

Ton Berkel uit Andijk

Wilt u ook een voorbeeld delen? Heeft u ook werk gemaakt van duurzame warmte en wilt u uw verhaal delen? Neem dan contact op met duurzaam@medemblik.nl.