De WatZr-campagne is op 1 juni gestart met het thema hitte en droogte. Met een leuke actie worden inwoners opgeroepen om een foto te maken van wat zij doen om hun hoofd koel en tuin groen te watZren. Denk aan een coolspot, groen perkje, moestuin of regenton. Deel je foto via info@watzr.nl of via Instagram en laat weten waarom jij de gouden watZr gieter verdient.

Een watZr is een kleine simpele actie rondom je huis die het risico op wateroverlast en hittestress vermindert of bijdraagt aan een schoon riool. Je kan dan denken aan het vervangen van tegels voor groen, een boom planten of het plaatsen van een regenton.

Doe mee!
Laat zien waar jij trots op bent en vertel waarom jij de coole watZr gieter verdient. Zoals bijvoorbeeld de groene oase in je tuin waar het goed toeven is op warme dagen. De moestuin waar je graag aan werkt. De regenton die je hebt geplaatst voor droge periodes. Of heb je je balkon omgetoverd tot een gezellige coolspot?

Kortom, als jij de watZr gieter goed kan gebruiken zien we jouw foto:
1. in de mailbox van info@watzr.nl o.v.v. ‘ik wil een te gekke watZr gieter’;
2. of zet je foto in een opmerking onder het bericht op Facebook of Instagram. Meedoen kan tot 19 augustus 2022.

WatZr-campagne
De campagnenaam watZr staat voor water en zon. Vanuit vier thema’s – hittestress en droogte, wateroverlast, een schoon riool en aandacht voor je tuin – worden er tips en informatie gedeeld over wat jij kan doen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Laat je inspireren en ga voor alle informatie naar www.watzr.nl. De campagne is een initiatief van Samen blauwgroen: een samenwerking van 28 gemeenten in Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PWN.