Wil je je tuin of balkon vergroenen? Wil je hulp bij het installeren van een regenton. Of weet je niet waar te beginnen bij het maken van een coolspot? Doe dan mee met de ‘Win je watZr’ prijsvraag. Schrijf je actie vóór 16 mei in en maak kans op de uitvoering van een watZr door Bram Engberts, een professionele hovenier.

Een watZr is een kleine en simpele actie in of rond het huis, die het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress kan verkleinen, of bijdraagt aan een schoon riool. Er zijn vier thema’s met elk hun eigen watZrs, die makkelijk zelf uit te voeren zijn. De Win je waZr prijsvraag hoort bij het nieuwe thema ‘Aandacht voor je tuin’.

Aandacht voor je tuin
Gemeente Medemblik werkt mee aan de watZr-campagne om samen met inwoners de overlast van extreem weer tegen te gaan. Met het thema ‘Aandacht voor je tuin’ lees je tips en informatie wat je zelf kan doen. Wist je dat een groene voortuin belangrijk is dan je achtertuin? De straat is namelijk dé plek waar we wateroverlast en hittestress het meest ervaren.

Zo doe je mee!
Beschrijf kort welke watZr je wilt in jouw tuin. Je kan daarbij een foto toevoegen, maar dat hoeft niet. Meld je actie voor 16 mei 2022 aan via www.watzr.nl/prijsvraag. Van alle inzendingen worden vier watZr-ideeën geselecteerd en uitgevoerd. Daarnaast geeft Gemeente Medemblik nog tien exemplaren weg van de brochure ‘Een groene buurt is goud waard’ aan inzendingen uit de eigen gemeente.

Let op, een watZr is een kleine slimme actie in je tuin; het gaat dus niet om een complete tuinverbouwing of verplaatsen van grond. Denk aan het plaatsen van een regenton, tegels vervangen door planten of het maken van een moestuintje of vijvertje. Meer voorbeelden van watZrs vind je op www.watzr.nl/watkanikwatzrn

Professionele hovenier
Bij de winnaars komt hovenier Bram Engberts langs en voert de ingezonden watZr uit in de tuin. Hovenier Bram Engberts, bekend van SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ is ambassadeur van de WatZr-campagne en zal naast de uitvoering van de watZr ook advies geven over ‘een tuin vol leven’.

Wil je meer weten over de WatZr-campagne? Ga dan naar www.watzr.nl of volg ons op Instagram. Zo blijf je op de hoogte van alle tips, groen nieuws en acties.

De WatZr-campagne is een initiatief van Samen blauwgroen, een samenwerking van 27 gemeenten in Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PWN en de provincie Noord-Holland. Samen werken we aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.